Trans-osvetljena stikala - prava osvetlitev sodobne pilotske kabine

  10. 04. 2018

Malo je krajev, kjer je prava razsvetljava bolj pomembna kot v vojaškem letalu. Od zunanjih luči, ki omogočajo pilotu, da navigirajo in jih vidijo drugi, do notranje osvetlitve, ki ne moti oko, je bistveno, da osvetlitev pilotske kabine natanko naravnost.

Elektronski proizvajalci komponent, ki ponujajo osvetljene gumbe za uporabo v notranjosti pilotske kabine, so redki. To je okolje, v katerem morajo biti vsi instrumenti in stikala dovolj osvetljeni, da jih je mogoče prebrati v zelo zahtevnih okoljih.

Moderna razsvetljava v kokpitu je zasnovana z našimi znanstvenimi spoznanji o vidu človeka. Na primer, v zadnjih letih je prišlo do premika od rdeče barve do nizke intenzivnosti zelene / modre svetlobe, ker so palice v naših retinah najbolj občutljive na to valovno dolžino.

Dobavitelj komponent s široko paleto možnosti, kot je partner EHC za Nexus Components, ki je v zadnjih letih razširil svoj obseg osvetlitev gumbov, je vredno iskati, da bi našli najboljše izdelke.

EHC trenutno proizvaja največje število kontrolnih gumbov po vsem svetu - dobavljajo proizvajalce letal, dobavitelje letalske opreme, vlado ZDA in zvezno letalsko upravo.

Poleg uporabe vojaških zrakoplovov so lahko njihova osvetljena stikala na voljo v komercialnih letalih, simulatorjih, površinskih plovilih, podmornicah, zemeljskih napravah, snegovih mobilnih telefonih, gledališčih in številnih drugih aplikacijah.

Ideja o projiciranju svetlobe skozi gumb ali krmilno napravo je bila razvita od leta 1930, ko so bili pilotski instrumenti sprva osvetljeni z drobnimi post-luči ali reflektorji okoli pilotske glave. Nekateri zrakoplovi so celo uporabili fluorescenčne barvne oznake, da bi osvetlili njihove plošče. Medtem ko se še vedno uporabljajo svetilke za osvetlitev in usmerjene zemljevide, razvoj osvetlitve in osvetlitve osvetlitve osvetlitve omogoča, da se instrumenti prižigajo in vidijo posebej.

Gumbi za osvetlitev, ki jih ponuja EHC, vam omogočajo prilagoditev globine gredi, globine izvrtine, premera, položaja vijakov, oznake in barve. Združljive različice Night Vision so na voljo v celotnem obsegu, da izpolnjujejo zahteve NVIS "Green A" z vrsto različnih višin, premerov, barv in legend za letalski sektor.

Elektronska strojna oprema je bila proizvajalec prešitih gumbov za postaje letalskih posadk in sorodne opreme že več kot 40 let. Njihovo preverjanje svetlobe za izrezke je izčrpno, podjetje pa uporablja lasersko graviranje, tamponsko tiskanje in vroče žigosanje, da zagotovi odlično definicijo označevanja in hkrati ohranja stroškovno učinkovitost za stranke.

Proizvedena v skladu z vsemi ustreznimi vojaškimi standardi, obseg EHC vključuje ne samo tuljave, ampak tudi veliko paleto nevsiljanih različic, izdelanih v različnih materialih. Raznolika narava kataloga podjetja pomeni, da lahko oblikujete natančno pravo okolje za vaše posebne potrebe.

Njihov razpon vam omogoča ustvarjanje enotnega, tematskega videza in možnosti za dodatno oprijem, rešitve za majhne prostore in izdelke, ki so idealni za komunikacijske aplikacije.

Materiali, ki jih uporablja EHC, niso nič drugega. Z uporabo prozornega ognjevzdržnega termoplasta in nenehno ocenjevanje novih smol lahko njihovi izdelki izpolnjujejo zahtevne zahteve glede mehanskih, toplotnih, električnih in udarnih zahtev.

Komponente Nexus in EHC ponujajo pravočasno storitve za zadovoljevanje trenutnih potreb kupcev. Poleg tega so na voljo tudi izdelki za oblikovanje po velikih in majhnih proizvodnih poteh.

Za več informacij o izdelkih in storitvah družbe Electronic Hardware Corporation pokličite Nexus Components na 01524 770 777.


Tukaj si oglejte osvetlitev osvetlitve:

http://www.nexuscomponents.co.uk/Products/Control-Knobs/Backlit-Control-Knobs

Foto: Bryan Goff na Unsplash.